Selepas Shahrol Shiro Sendlri Pergl Jvmpa,Akhlrnya Abang P0smen Yang Lastlk Anjing Tampil Beritahu Cerlta Sebenar

Baru baru ini tular di sosial media mengenai seorang posmen Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) yang d.isyaki terl.ibat dalam k.ejadian mel.astik a.njing menggunakan gelang getah digan.tung tugas buat sementara.

Pos Malaysia dalam satu kenyataan berkata, kakitan.gannya yang bertugas di Pos Malaysia cawangan Kluang dig.antung t.ugas sementara bagi memberi laluan s.iasatan dalaman dijalankan.

“Kami telah mengenal pasti p.osmen yang berada dalam video itu dan dia telah digan.tung kerja sementara menunggu hasil si.asatan.

“Pos Malaysia tidak akan bert.olak a.nsur dengan k3s.alahan daripada pekerja kami dan tidak teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk men.amatkan perkh.idmatan mereka,” kata kenyataan itu.

A.ksi posmen itu dirakam menerusi televisyen litar tertutup (CCTV) berdurasi 21 saat hingga tular di laman sosial. Difahamkan, kej.adian itu berlaku di sebuah taman perumahan di Kluang dekat sini.

Sebelum ini, kelab penc.inta h.aiwan, Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memuat naik video di Facebook memaparkan t.indakan posmen tersebut.

Difahamkan, anjing berkenaan mengalami keced3raan pada mata kirinya akibat perbvatan posmen tersebut.

Sebelum ini, warga maya mengec4m t1ndakan posmen itu yang melakukan perbuatan menced3rakan haiwan dengan mel4stik dari luar ketika menghantar surat di rumah tersebut.

Video berkenaan telah ditonton lebih 34,000 warga maya hingga tular sehingga kini.

Shahrul Shiro pergi jumpa Abang Posmen

Hari ini TEAM ABK telah berjumpa Dollah posmen dan isterinya Pn Mas yg kelihatan tert.ekan dgn s.ituasi yg dihadapi.

Atas dasar perikem.anusiaan ADMIN memohon agar pihak Pos Malaysia Berhad dapat menarik balik h.ukuman dan membenarkan beliau bekerja kembali memandangkan beliau mempunyai keluarga yg perlu disara.

ABK Aku Budak Kluang, Pemuda UMNO Bahagian Kluang, Ngepot Kabin serta beberapa NGO anak muda Kluang akan membantu beliau dan keluarga untuk meringankan b.eban yg dihadapi sepanjang h.ukuman peng.gantungan kerja beliau.

Bawa Dollah Pergi Jumpa Owner

Alhamdulillah..Di dari Jumaat yang mulia ini segalanya dipermudahkan dan telah selesai i.su Dollah posmen bersama pemilik a.njing.

En Siva dan Pn Magesh sudi menerima kunjungan kami dan mel.ayan kami dgn penuh kemesraan.Apabila duduk semeja titik persamaan telah dijumpai dan titik perb.ezaan telah kita h.indari.

T.ahniah atas sikap pr.ofesional orang Kluang.Semoga kehar.monian masyarakat di Kluang dapat kita kekalkan.Terima kasih En Siva dan Pn Magesh, Dollah dan isteri serta semua yg terl.ibat mew.ujudkan s.uasana damai ini.

“Dimana semua manusia h.idup dalam aman damai, itu adalah sebenarnya sebuah keh.idupan yang dih.uni oleh MANUSIA”

Kredit : AkuBudakKluang

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Pena Biru

Sumber:mediabawang   via METRO DAILY

Leave a Comment